Groepstherapie

Reuma

aangesloten bij het landelijke reumanetwerk 

Groepstherapie blijkt voor reuma effectief te zijn.

  • vergroten van uw conditie
  • het leniger maken van spieren en gewrichten.
  • leren, om de energie die u wel heeft zo goed mogelijk te gebruiken.
  • leren uw eigen grenzen aan te houden.
  • voorlichting omtrent reuma
  • de groep heeft een postieve effect

De Reumaoefengroepen reageren zeer positief.
Naar aanleiding van een groot onderzoek onder leiding van het academisch universitair ziekenhuis Leiden is er door fysiotherapeuten vanuit de omgeving Veenendaal een programma opgezet voor reumatoïde artritis, polyarthrosis, en Bechterew patiënten. Patiënten blijken het meest gebaat te zijn met gerichte oefentherapie in groepen. 

De kosten van dit behandelplan vallen volledig binnen de voorwaarden van de zorgverzekering. Patiënten met de diagnose reumatoïde artritis, polyarthrosis of Bechterew kunnen dus bij ons volgens dat protocol komen sporten.  

Doel
Het doel van de groepsbehandelingen is een grotere functie te verkrijgen van ADL (algemeen dagelijks leven) tot mogelijk zelfstandig sporten. Hierdoor kunnen de verworven mogelijkheden onderhouden blijven.

Veranderingen
Elke zes maanden worden de functiemogelijkheden opnieuw getest. Bij veranderingen wordt het programma indien nodig aangepast. Dit kan ook zelfstandig sporten zijn, wanneer de patient niet meer binnen de criteria valt. Omdat voor veel patiënten reguliere sport te belastend is, heeft Fyzio de Medische Fitness op Maat. Ook het volgen van de Medische Fitness op Maat  blijkt zeer effectief te zijn voor het behoud van zoveel mogelijk functies.