info@fyzio.nl

Corona virus 

Beste bezoeker van Fyzio,

Tijdens de persconferentie op 31 maart 2020, heeft u kunnen horen dat de maatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden duren, verlengd zijn tot en met 28 april. 

Dat betekent dat onze praktijk tot en met 28 april gesloten zal blijven om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Nieuwe patiënten

Omdat wij als zorgverleners mensen willen helpen en juist ook in deze tijd, zijn we gestart met het aanbieden van andere behandelmogelijkheden die ook ondersteunt worden door de zorgverzekeraar. Voorbeelden hiervan zijn een telefonisch consult, videobellen of mailcontact. Indien u klachten ervaart, waarvoor u graag een fysiotherapeut wil consulteren, dan kan u contact met ons opnemen. U heeft daarvoor geen verwijzing nodig van uw huisarts. Samen bespreken we dan de mogelijkheden om u via digitale zorg te kunnen helpen. Telefonisch zijn wij van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur bereikbaar voor spoedgevallen, vragen en overleg via 0316 330 112. Krijgt u ons niet te pakken, dan kunt u een bericht inspreken op de voicemail. Of u kunt een e-mail sturen naar info@fyzio.nl. Wij bellen of mailen u dan zo spoedig mogelijk terug. 

Voor mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepsgroepen, evenals voor de mensen die acute en/of medisch noodzakelijke zorg nodig hebben, blijven wij onze vertrouwde zorg leveren. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Bij deze behandeling zullen wij aanvullende maatregelen treffen als het dragen van een mondkapje, handschoenen en eventueel een bril. Daarnaast voeren wij het volgende beleid:

Iedere patiënt neemt zijn eigen handdoek mee. 
De MFoM groepen worden tot en met 28 april opgeschort. 
De wachtkamer is aangepast, zodat er voldoende ruimte tussen de wachtenden is, patiënten voor collegae boven kunnen naar boven, er staat een stoel klaar. 
Kom op uw afgesproken tijdstip binnen. Wacht anders even in de auto of buiten. Dit om de contactduur in de wachtkamer zo kort mogelijk te houden.  
Wij verzoeken u de praktijk niet te bezoeken en de afspraak telefonisch te verzetten, wanneer u:
één van de risicogebieden heeft bezocht of wanneer u contact heeft gehad met een persoon waarbij het coronavirus is vastgesteld 
de volgende klachten heeft: verkoudheid en/of keelpijn en/of hoesten en/of koorts (38 graden of hoger). 
Wij vragen u om alleen naar de praktijk te komen. Uitzondering hierop zijn patiënten die hulp/vervoer nodig hebben om de praktijk te kunnen betreden. Tijdens de afspraak van de patiënt vragen wij deze mensen wel in de auto of buiten te wachten.  
Wij vragen u om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM
Wij desinfecteren de apparatuur, trapleuning, deurklinken en kranen regelmatig. 
Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. 
 
Huidige patiënten

Met digitale zorg wordt het mogelijk voor u als patiënt om toch in contact te blijven staan met uw fysiotherapeut om zo goed mogelijk aan het gestelde doel te kunnen blijven werken. Denk daarbij aan het laten controleren van een bestaand oefenprogramma, het ontvangen van een nieuw oefenprogramma of het stellen van vragen. Uw fysiotherapeut kan u uitleggen hoe de zorgverzekeraar deze behandelmogelijkheden vergoed. 

Het kan zijn dat uw fysiotherapeut inmiddels al contact met u heeft opgenomen over deze digitale manier van zorg leveren, maar ook als u zelf behoefte hieraan heeft kunt u contact opnemen. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar uw eigen therapeut via voornaamvanuwfysiotherapeut@fyzio.nl, met uitzondering voor Ruud Gerritsen, zijn e-mail is ruudg@fyzio.nl. Of door telefonisch contact met ons op te nemen via 0316 330 112. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur. Krijgt u ons niet te pakken, dan kunt u een bericht inspreken op de voicemail. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Samen blijven wij voor elkaar zorgen!

Team Fyzio