Bekken moodsetter

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De bekken fysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken.
Een bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen. Dit gebeurt alleen na zorgvuldig overleg met jou en vanzelfsprekend met jouw toestemming.

Als het van meerwaarde is voor de behandeling, kan een inwendige behandeling (biofeedback/myofeedback, ballontraining) tot de mogelijkheden behoren. Ook dit gebeurt alleen na zorgvuldig overleg met u en vanzelfsprekend met uw toestemming.

Klachten in het bekken- en buikgebied kunnen een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Vaak kan de bekkenfysiotherapeut u helpen met deze klachten.

De bekkenbodemspieren steunen de lage buikorganen (blaas, darmen, baarmoeder of prostaat). Als de bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kunnen er problemen ontstaan met plassen en/of ontlasten, pijnklachten aan het stuitje, er kan pijn ontstaan bij vrijen of er kunnen erectiestoornissen optreden.

De klachten kunnen ook te maken hebben met zwangerschap of bevalling. Verder spelen de bekkenbodemspieren een rol bij de stabiliteit van het bekken en de lage rug. Een klacht in het bekken of de lage rug kan leiden tot een functiestoornis van de bekkenbodemspieren en omgekeerd.

Klachten in het gebied van het bekken, de buik en de bekkenbodem komen voor bij zowel vrouwen als mannen en zijn niet aan leeftijd gebonden.

Met welke klachten kun je bij de bekkenfysiotherapeut terecht?

  • Ongewild urine- en/of ontlastingsverlies
  • Frequente aandrang
  • Problemen met de toiletgang
  • Pijn bij gemeenschap
  • Verzakking van de baarmoeder, blaas of darm
  • Voor en na operaties in de buik- en bekkenregio
  • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus of geslachtsdelen
  • Rug- of bekkenpijn
  • Zwangerschap en goed herstellen na een zwangerschap
  • Stuitklachten


Hoe ziet een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut eruit?

Na een uitgebreid intakegesprek en uitleg, volgt er in de tweede behandeling een (inwendig) lichamelijk onderzoek en wordt met jou een behandelplan opgesteld. Je krijgt informatie over de oorzaak en gevolgen van jouw klacht en advies over toiletgedrag en over houding en beweging.

Onze specialist

Openingstijden
Maandag 8.00 - 20.00 uur 
Dinsdag 8.00 - 20.00 uur 
Woensdag 8.00 - 21.30 uur 
Donderdag 8.00 - 18.00 uur 
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur 
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Contact

Zonegge 24 1
6903 HH Zevenaar
Nederland
(0316)-33 01 12
E-mail: info@fyzio.nl

Zorgkaart Nederland diapos